about us

Matzinger Eversdijk is no boring notary office that only shifts unpersonal files around. Experience the power of personal attention with arranging the things that materialisticly determine your life.

read more

search

expand

Flex BV in 15 minuten

Paul Eversdijk: snel en goedkoop<br> een Flex BV voor uw bedrijf
Paul Eversdijk: snel en goedkoop
een Flex BV voor uw bedrijf
Op 1 oktober 2012 heeft de overheid de Flex BV ingevoerd. De Flex BV maakt het voor ondernemers en consultants eenvoudiger om een besloten vennootschap (BV) op te richten. Toch is hiermee alle administratieve rompslomp voor ondernemende adviseurs nog niet weggenomen. Zo kost het normaliter nog twee weken en kost het gemiddeld zo’n € 950,- om een BV op te richten. 

Waar het voorheen circa twee weken duurde om een BV op te richten kan dat bij ons in 15 minuten. En bovendien is het ook een stuk voordeliger: zo kunnen ondernemers een BV oprichten vanaf € 349.

Online in 15 minuten geregeld

“Helaas is het oprichten van een Flex BV nog steeds een tijdrovend proces. Na een bezoek aan de notaris duurt het gemiddeld nog ruim een week voordat u de concept oprichtingsakte in de bus heeft. Met deze akte kunt u vervolgens naar de bank voor het openen van een zakelijke rekening en naar de Kamer van Koophandel om uw onderneming in te schrijven in het Handelsregister. Kortom een traditionele A tot Z oprichting van een BV duurt al snel twee weken” aldus Yves Gassler, verbonden aan de Universiteit Leiden.

Online Flex BV en Matzinger Eversdijk hebben een manier gevonden om dit een stuk efficiënter en klantvriendelijker in te richten. Via de website hebben ondernemers direct de conceptakte tot hun beschikking in PDF waarmee ze naar de bank kunnen om hun zakelijke rekening te openen. “Het werkt als volgt: u doorloopt bij ons een aantal standaardvragen, die de notaris u ook zou stellen, zoals de naam van de B.V., het vestigingsadres van de BV en wie de oprichters zijn van de BV. Deze gegevens worden vervolgens direct door ons systeem verwerkt tot een conceptakte op maat waarmee u verder kunt met het oprichtingsproces” volgens Paul Eversdijk, één van de initiatiefnemers van Online Flex BV.

“Een BV oprichten bij ons is dus erg aantrekkelijk voor ondernemende consultants omdat het online slechts 15 minuten duurt en slechts € 349 kost!” aldus Paul.

Voordelen van een Flex BV

De zogenoemde Flex BV biedt verschillende voordelen. Het grote voordeel is ten opzichte van een eenmanszaak, of commanditaire vennootschap dat je in principe niet privé aansprakelijk bent. Bijkomend voordeel is dat het minimum kapitaal van € 18.000 dat voorheen in de B.V. moest worden gestort niet langer verplicht is. Daarnaast hebben ondernemers veel vrijheid om de inhoud van de statuten te bepalen. Bovendien is de administratieve last verminderd doordat de verplichte bankverklaring en de verplichte accountantsverklaring zijn vervallen.

De nieuwe Flex BV is inmiddels een doorslaand succes, met name onder consultants en ZZP-ers. Neem voor meer informatie voor uw mogelijkheden vooral direct contact met ons op.

Direct een BV oprichten doet u via Onlineflexbvoprichten.nl

Direct uw concept oprichtingsakte beschikbaar voor bijvoorbeeld het openen van uw zakelijke rekening.
Direct uw concept oprichtingsakte beschikbaar voor bijvoorbeeld het openen van uw zakelijke rekening.

See you soon!

Matzinger Eversdijk Notarissen

Alexander Gogelweg 32
2517 JJ 's Den Haag
The Netherlands
T. +31 (0)70 - 358 80 00
F. +31 (0)70 - 358 87 07
E. Notaris@matzingereversdijk.nl
W. Contactform